fb sls lj

Šolski center Ljubljana
Višja strokovna šola
Aškerčeva cesta 1
1000 Ljubljana

Vabimo vas, da nas pokličete:

Tajništvo:            01 24 11 683

 

Ravnateljica,
Mirjam Založnik univ. dipl. ing. les
01 24 11 682

ali nam pišite:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure:

KJE: v referatu za študijske zadeve, pritličje kabinet št. 14.

KDAJ: ponedeljek do četrtek od 11:00 do 14:00 ure, razen srede, ko smo vam na razpolago od 11:00 do 17:00 ure, v petek od 11:00 do 12:00 ure.  

Izven teh terminov smo vam na razpolago po predhodnem dogovoru, pokličite nas ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Prednosti in posebnosti študija na Višji strokovni šoli

Delodajalci na vprašanje, kakšnega diplomanta višje šole si želijo, redno odgovarjajo, da iščejo profil, ki je prilagodljiv, komunikativen, iznajdljiv, pošten, marljiv, učljiv, itd. Šele nato pride na vrsto njegova strokovnost. Kajti pravijo, da če ima vse našteto, se bo tudi posebnosti stoke v posameznem podjetju hitro naučil.

Posebnost višješolskega študija je ravno v tem, da preko svoje praktične naravnanosti, projektnega dela, stika s podjetji izoblikuje čim bolj iznajdljive, široke, prilagodljive strokovnjake.

Praktična naravnanost študija se kaže med drugim tudi v tem, da kar 40 % časa izobraževanja študent opravi v podjetjih oz. na praktičnih projektih za gospodarstvo. Poleg tega opravlja diplomsko delo na praktičnih primerih za izbrano podjetje in tudi tekom študija sodeluje v projektnih nalogah ali seminarskih nalogah, ki so zelo praktično naravnani.

Zati tudi predavatelji in inštruktorji prihajajo neposredno iz podjetij in prakse oz. imajo preko svojega sodelovanja stalen stik s stroko v gospodarstvu.

Zato je prednost višješolskega študija v tem, da so diplomanti praktični in se hitro vpeljejo v delo, poleg tega pa pridobijo veliko stikov s podjetji.

Višješolsko strokovno izobraževanje spada v t.i. krajše terciarno izobraževanje.