fb sls lj

Šolski center Ljubljana
Višja strokovna šola
Aškerčeva cesta 1
1000 Ljubljana

Vabimo vas, da nas pokličete:

Tajništvo:            01 24 11 683

 

Ravnateljica,
Mirjam Založnik univ. dipl. ing. les
01 24 11 682

ali nam pišite:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure:

KJE: v referatu za študijske zadeve, pritličje kabinet št. 14, vodi ga Metka Dernovšek.

KDAJ: vsak dan od 10:00 do 15:00 ure, razen torka, ko smo vam na razpolago od 10:00 do 17:00 ure.  

Izven teh terminov smo vam na razpolago po predhodnem dogovoru, pokličite nas ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Prednosti in posebnosti študija na Višji strokovni šoli

Delodajalci na vprašanje, kakšnega diplomanta višje šole si želijo, redno odgovarjajo, da takšnega, ki je prilagodljiv, komunikativen, iznajdljiv, pošten, marljiv, učljiv ipd., nato šele pride na vrsto njegova strokovnost. Kajti pravijo, da če ima vse našteto, se bo tudi posebnosti stoke v posameznem podjetju hitro naučil.

Posebnost višješolskega študija je ravno v tem, da preko svoje praktične naravnanosti, projektnega dela, stika s podjetji izoblikuje čim bolj iznajdljive, široke, prilagodljive strokovnjake.

Praktična naravnanost študija se kaže med drugim tudi v tem, da kar 40 % časa izobraževanja študent opravi v podjetjih oz. na praktičnih projektih za gospodarstvo. Poleg tega opravlja diplomsko delo na praktičnih primerih za izbrano podjetje in tudi tekom študija sodeluje v projektnih nalogah ali seminarskih nalogah, ki so zelo praktično naravnani.

Zati tudi predavatelji in inštruktorji prihajajo neposredno iz podjetij oz. prakse oz. imajo preko svojega sodelovanja stalen stik s stroko v gospodarstvu.

Zato je prednost višješolskega študija v tem, da so diplomanti praktični in se hitro vpeljejo v delo, poleg tega pa pridobijo veliko stikov s podjetji.

Višješolsko strokovno izobraževanje spada v t. i. krajše terciarno izobraževanje.

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Podrobne informacije.