fb sls lj

Šolski center Ljubljana
Višja strokovna šola
Aškerčeva cesta 1
1000 Ljubljana

Vabimo vas, da nas pokličete:

Tajništvo:            01 24 11 683

 

Ravnateljica,
Mirjam Založnik univ. dipl. ing. les
01 24 11 682

ali nam pišite:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Uradne ure:

KJE: v referatu za študijske zadeve, pritličje kabinet št. 14.

KDAJ: ponedeljek do četrtek od 11:00 do 14:00 ure, razen srede, ko smo vam na razpolago od 11:00 do 17:00 ure, v petek od 11:00 do 12:00 ure.  

Izven teh terminov smo vam na razpolago po predhodnem dogovoru, pokličite nas ali nam pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Knjižnica

Spoštovani obiskovalci knjižnice!

Našo knjižnico smo preselili v nove prostore v pritličju šolske stavbe. Hkrati smo tudi združili knjižnično gradivo vseh treh šol. Tako je zdaj na knjižnih policah pregledno in vsem dostopno postavljeno skoraj 30.000 knjig in priročnikov, v revijskem oddelku pa preko 80 različnih strokovnih in poljudno-znanstvenih revij. Za tiste, ki radi opravite kakšno (ob)šolsko obveznost v knjižnici ali želite v mirnem okolju počakati na pouk oz. na prevoz domov, je dovolj čitalniških mest za tiho učenje in za delo v manjših skupinah. Računalnike v knjižnici boste lahko uporabljali izključno za izobraževalne namene in za iskanje gradiva v bazi COBISS/OPAC.

Naj vas spomnimo še na nekaj pravil, ki jih moramo zaradi varovanja šolske in osebne lastnine ter zagotavljanja prijetnega delovnega okolja, upoštevati v prostorih knjižnice: Vsak obiskovalec se je dolžan ob prihodu v knjižnico prijaviti pri izposojevalnem pultu s svojo študentsko izkaznico. Prinašanje hrane in pijače v knjižnico ter uporaba mobilnih telefonov ni dovoljena. Računalnike lahko uporabljate samo ob vnaprejšnji prijavi in z dovoljenjem osebja.

Knjižnica je odprta vsak dan od 7. ure dalje: ob ponedeljkih in sredah do 15. ure, ob torkih in četrtkih do 17. ure, ob petkih pa do 14. ure.

VSTOPI NA STRAN KNJIŽNICE

Knjižničarki: Nataša Mahnič, Lucija Zajc

 

Informacijski viri na spletu

  1. Vzajemni katalog COBISS: bibliografski podatki o gradivu v naši šolski knjižnici kot tudi v vseh slovenskih knjižnicah: http://www.cobiss.si/,
  2. NUK (http://www.nuk.uni-lj.si/),
  3. CTK (http://www.ctk.uni-lj.si/index.html),
  4. Katalogi nekaterih tujih knjižnic:

      5. Kvalitetne baze podatkov na spletu:

       6. Navodila za izdelavo seminarskih, projektnih nalog in referatov; citiranje in navajanje literature in virov:

       7. Učbeniki na spletu:

      8. Slovarji in tezavri:

      9. Spletna pomoč pri iskanju informacij: Referenčni servis Vprašaj knjižničarja